Krůtí závitky se zelím a rýžží

Suroviny

krůtí prso (nakrájené na plátky)
600 g
plátková šunka
100 g
mladé zelí
400-500 g
anglická slanina
100 g
středně velká cibule
1 ks
vařená rýže
50 g
nasekaná zelená petrželka
1 PL
sypký zeleninový bujón
1/2 ČL
vejce
1 ks
francouzská hořčice
1 PL
kmín
dle chuti
kari koření
1 špetka
sůl, mletý černý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Plátky naklepejte natenko, potřete hořčicí a poklaďte šunkou. Slaninu nakrájejte na kostičky, zelí na nudličky, cibuli oloupejte a nasekejte. Na rozehřátou pánev vložžte kostičky slaniny, vyškvařte a přidejte cibuli. Míchejte, dokud nezesklovatí, potom přidejte zelí, osolte a duste asi 5 minut. Přidejte bujón, sůl, kari a pepř a promíchejte. Vmíchejte rýžži, rozšlehané vejce, petržželku, dosolte a nechte vychladnout. Na kažždý plátek masa se šunkou dejte trochu směsi, zarolujte a závitky omotejte nití nebo provázkem. Naskládejte je do pekáčku, posypte kmínem a vložžte do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podlévejte horkou vodou a pečte asi 25 minut doměkka. Podávejte teplé s rýžží či bramborami nebo studené pokrájené na plátky jako chuťovku.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist